Intro en nog veel meer!
Door: Sanne Kuppens
Blijf op de hoogte en volg Sanne
22 Juli 2012 | Australië, Melbourne
Okee, wat heb ik deze week gedaan? Allereerst, de intro van de universiteit, die afgelopen dinsdag begon. De dinsdag was vooral een dag van formaliteiten, zoals jezelf voor vakken inschrijven, de uni leren kennen, etc. Maarrr ik heb gelukkig ook meteen heel wat leuke mensen die dag ontmoet! Vooral veel Franse, Duitse, Amerikaanse en Scandinavische uitwisselingsstudenten hier (en natuurlijk ook een aantal Dutchies). Dinsdagavond werd er door de exchange club een welkomstparty georganiseerd en ook daar heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen. De andere drie introductiedagen stonden vooral in het teken van presentaties bijwonen en fairs op de campus bezoeken (die fairs waren vooral gericht op het werven van nieuwe leden voor bepaalde clubs), met als hoogtepunt het welkomstdiner en een afterparty afgelopen donderdagavond. Het uitgaan hier in Melbourne bevalt me wel (ja je leest het goed:P), vooral omdat ze meestal lekker vroeg gaan (rond 20/21 uur), zodat je niet al te laat thuis bent en de volgende dag niet geruïneerd is:).
Morgen is dan de echte grote dag aangebroken: mijn eerste 'schooldag' (het is maar één college, maar toch). Ik vrees dat dat wel weer even wennen zal zijn, na 5 weken helemaal niets aan school gedaan te hebben. Maar goed, je moet toch ooit weer een begin met studeren maken, dus waarom dan niet midden in juli, wanneer iedereen op het noordelijk halfrond lekker vakantie krijgt?!:s Eigenlijk vind ik het nog niet zo erg, ik ben wel benieuwd naar de lessen hier!
Vandaag heb ik trouwens een wandeling door het zuidelijke deel van de stad gemaakt (aan de andere kant van de rivier). Zo heb ik o.a. de botanische tuinen en de 'Shrine of Remembrance' bezocht. Al die parken en tuinen waren echt super mooi, en de shrine of remembrance indrukwekkend. (Voor de geïntresseerden: de shrine of remembrance is een soort herdenkingsmonument voor de soldaten die Australië in verschillende oorlogen hebben gediend).
Bedankt weer voor alle leuke reacties op mijn vorige reisverslag! Erg leuk om te lezen dat jullie mij volgen:) Sorry dat het zo lang duurt voordat ik reageer, maar ik ben nog steeds druk, druk, druk met van alles en nog wat te regelen!
Hieronder volgen nog wat foto's van de uni en van de stad.
Bye bye!
22 Juli 2012 - 13:57
Mariska:
Sanne! Nice pictures :D en vet vet vet. Als je terug komt ben je dus helemaal into het partyen? haha, snel even een skypedate plannen! Have fun! Kus -
22 Juli 2012 - 15:19
Gerda En Jan :
Hey lieverd, wat een mooie omgeving heb net de foto's bekeken. Fijn dat het je goed bevalt en dat je al leuke mede studenten hebt ontmoet maar we hadden niet anders van je verwacht. Wat dat stappen betreft de tijden passen beter in ons systeem wij zijn niet zo van die nachtvlinders. Maar leuk om je ervaringen te lezen en geniet zeker van de mooie tijd in Melbourne. Tot op skype en Dikke kus van ons en niet te vergeten van Omie en Opa wij kijken weer uit naar je volgende verslag. Knuffie xxxxx -
22 Juli 2012 - 22:51
Kris:
Leuk dat we je een beetje kunnen volgen zo.
Jullie pap,mam en arne (en nog 40 anderen) zijn net weg. Hebben lisa's verjaardag gevierd en lekker buiten kunnen zitten.
Fijn dat je het naar je zin hebt.
Groetjes en ... We lezen wel hoe het je gaat! -
23 Juli 2012 - 20:04
Lianne:
Hoi Sanne
Zo....laat nu het 'echte' leven maar beginnen na zo'n intro!!! Volgens mij heb je het in ieder geval al zeker goed naar je zin. En nu al aan het veranderen? Op stap gaan en leuk vinden. Dat wordt wat als je terug bent...haha. Dan heb je de smaak te pakken. Trouwens mooie foto's. Wat ik wel typisch vind is dat alle bomen kaal zijn. Behalve de boom in de binnenplaats van de uni. Die staat nog in bloei!
Nu op dit moment lig je lekker te slapen en heb je je eerste schooldag er op zitten. De dagen zullen omvliegen. Nog veel plezier en tot het volgend verslag!
Groetjes ;) -
24 Juli 2012 - 10:41
Marly:
Hallo Sanne,
Leuk om je reisverslagen te lezen!
Zo leven we in jouw wereldje op dit moment even mee!
Fijn om te horen dat het goed met je gaat!
Een goed begin is het halve werk, niet waar? :)
Heel erg veel succes & ik ben benieuwd hoe je college is verlopen!
Tot snel weer. X -
29 Juli 2012 - 13:01
Sanne Kuppens:
Allereerst natuurlijk weer bedankt voor de leuke reacties!:)
Mariska: mmm.. we zullen zien!:P haha
Gerda en Jan: dat ga ik zeker doen! Ik snap eigenlijk niet helemaal waarom we die tijden ook niet gewoon in NL in kunnen voeren? Terug naar die goede oude tijd:P haha
Kris: Ik heb het vernomen ja!:) Wat fijn dat je buiten hebt kunnen zitten, je weet het maar nooit met die NL zomers hè? Heeft Lisa jullie de groeten gedaan?:P
Lianne: typisch inderdaad van die kale bomen, maar ik denk dat dat komt omdat het winter is + veel bomen zijn eucalyptusbomen en die stammen blijven altijd zo kaal.
Marly: Fijn om te horen! zo voelt het ook wel een beetje:) En wat betreft mijn eerste colleges: zie mijn volgende verslag;)