A little behind.. - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sanne Kuppens - WaarBenJij.nu A little behind.. - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sanne Kuppens - WaarBenJij.nu

A little behind..

Blijf op de hoogte en volg Sanne

30 November 2012 | Australië, Melbourne

Hi guys!:)

Ik durf bijna geen nieuwe blog meer te schrijven (lig een beetje achter namelijk).. maar ik heb toch alle moed bijeen geschraapt. So, lean back and read:

Nadat Lisa het mooie Australië helaas weer had verlaten, en ik mijn eerste week op school weer had overleefd, was het tijd om mijn verjaardag te vieren! Op zaterdagavond 6 oktober, de verjaardag van Lucie, stond een gezellige party voor Lucie en mij gepland:) De meiden hier hebben ons verrast met heerlijke cakes (die ik overigens zelf had helpen bakken), met daarop kaarsjes die natuurlijk uitgeblazen moesten worden. Ze hadden ook nog wat cadeau'tjes voor ons, erg lief allemaal! Die avond was dan ook erg geslaagd en maakte veel goed voor het missen van mijn verjaardag in Nederland.

Die weken daarna waren denk ik niet zooo speciaal, aangezien ik me er niet heel veel meer van kan herinneren.. het enige noemenswaardige was een galabal georganiseerd voor exchange studenten door Musex. Iedereen was dressed up in jurkjes en pak, erg leuk! Wederom een hele leuke avond, die ik absoluut niet hadden willen missen! De dag erna moest ik helaas weer vroeg uit mijn bedje om een opdracht af te maken waaraan ik de afgelopen weken/maanden hard had gewerkt. Gelukkig heb ik alles op tijd afgekregen en was ik blij met het resultaat. Gelukkiger nog: ik ben van Business Consulting af!!! Erg interessant en nuttig vak, maar een nachtmerrie voor iemand die opgescheept zit met alles behalve actieve groepsgenoten.. en een nog grotere nachtmerrie voor iemand die in zo'n groep zit en dan ook nog eens op exchange is en graag wat tijd over wil houden om leuke dingen te doen;) Maar I survived!

& Freedom followed: ik ging naar Sydney! (29 okt - 3 nov) Daar werd ik hartelijk onthaald door Nienke, een vriendin van bij mij op de opleiding in Tilburg, die daar een half jaar studeert. We hebben een geweldige tijd gehad, en ontzettend veel gezien! Op dinsdag zijn we een dagje naar Katoomba in de Blue Mountains geweest, waar we een intensieve wandeling van zo'n 6 uur (inclusief 1000 traptreden) hebben gemaakt. Super mooi gebied! De Three Sisters, Echo Point, Giant Stairway, Katoomba Falls, Furber Steps, en nog veel meer. Onze benen en voeten hadden het die avond wel al begeven, terwijl we nog 4 dagen te gaan hadden, maar het was het allemaal waard.

Op woensdag stonden het iconische Opera House en Sydney Harbour Bridge op het programma (op Circular Quay). Terwijl Nienke nog even snel naar de les ging, ben ik vast Circular Quay gaan ontdekken en wat ik daar zag! Ik heb nog nooit zo'n machtig mooie, speciale bouwwerken op zo'n locatie, en zo dicht bij elkaar gezien! Het was ontzettend gaaf, en vreemd tegelijk, aangezien je het normaal altijd alleen maar op televisie ziet. Via de Royal Botanic Gardens ben ik naar Mrs. Macquarie's chair en point gelopen, waar je een schitterend uitzicht op het opera house en harbour bridge hebt (je weet wel, waar het opera house voor de bridge ligt, zoals je altijd op tv ziet met nieuwjaar). Daarna ben ik samen met Nienke alleen maar foto's gaan maken en van het lekkere weer gaan genieten, beide waren noodzakelijk:) Als afsluiter van de dag hebben we ons nog even verwend met pannenkoeken bij 'Pancakes on the Rocks'.

Donderdag, een nieuwe dag, een nieuw plan: Darling Harbour! en ja, het was een darlingetje hoor:) Maar voordat we het in al zijn glorie konden bekijken, ben ik eerst nog even in mijn eentje de campus van de University of Sydney gaan bewonderen (wat trekken heeft van de campus van de University of Melbourne) en heeft Nienke me nog even rondgeleid over haar campus (University of Technology Sydney). Toen nog even snel bij Paddy's Market wat lunchinkoopjes gedaan en die lunch bovenop een dakterras (21e verdieping) opgesmikkeld. Jammiejammie, wat hebben we het hier toch goed! De lunch bleek een goede motor te zijn om Darling Harbour eens goed onder de loep te nemen. Echt een gezellige haven, heel anders dan die in Europa op de een of andere manier.. cosmopolitischer misschien? 's Avonds hebben we een Halloweenparty bijgewoond in Nienke haar huis, scary!

Die vrijdag werden onze benen voor de zoveelste keer getest; dit keer op de "coogee to bondi walk", een wandeling die, zoals de naam al zegt, van coogee beach naar bondi beach voert (via nog talloze andere beaches, zoals bronte en tamarama; bondi rescue fans weten waar ik over praat). Super mooie vergezichten en wilde golven die tegen de rotswanden aanbeukten, geweldig again! Het eindpunt van die wandeling was dus het alom bekende BONDI BEACH!!! Joehoe, strandwachten waar zijn jullie?! Voor een keer overdrijft de televisie niet, bondi is echt bondi! En Maxi is echt Maxi (jaja, ik heb hem gezien op Bronte!). Na even het zand door mijn vingers te hebben laten gaan en geposeerd te hebben voor de toren van de strandwachten was het helaas weer tijd om terug naar de stad te gaan.. Nienke had nog een les, en ik mocht mee (hehe, dacht ik toch echt dat ik van lessen af was). Maar ach ja, toch altijd weer leuk om eens te zien hoe het op andere universiteiten eraan toe gaat.

Zaterdag: dag van vertrek :( En dag van Opera House tour en Harbour Bridge oversteek! :) Terwijl Nienke hard aan het werk was, besloot ik nog even van mijn vrije tijd te genieten en een tour door het Opera House te doen. Wauw! Ik weet niet veel van opera theaters, alleen die ene keer in Wenen volgensmij, maar wat ik wel weet is dat dit de mooiste zijn die ik me kan voorstellen! Alles was perfect, amazing! Daarna had ik nog zin om de Harbour Bridge over te steken, wat ik zeker niet had mogen missen! Vanaf de brug had je weer een heel ander zicht op de Opera House (vergelijk de foto's vanaf Mrs Macquarie's point en vanaf de Harbour Bridge).

Zaterdagnacht lag ik weer lekker in mijn eigen bedje in Melbourne, om vervolgens midden in de nacht weer wakker te worden gemaakt om Malou (mede-klarinettiste harmonie) te ontvangen. Zij zou voor een aantal weken in Melbourne onderzoek komen doen en had gevraagd of ze eerst even bij mij terecht kon. Of course! Gezellig:) Die zondag maar meteen Melbourne geshowd, en een nieuwe leuke dag kon weer de geschiedenisboeken (of beter: waarbenjij.nu diary) in. Maandag was het helaas gedaan met de pret: er moest gestudeerd, gestudeerd, en nog meer gestudeerd worden. Dat was mijn vooruitzicht voor de komende 3 weken..

Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr die komende 3 weken zijn voorbij! :) (dat is dus het goede van mijn blog zo lang uitstellen) Eindelijk weer tijd voor gezelligheid! Vorige week waren mijn tentamens, waarvan 2 in de Royal Exhibition Building, een hele aparte ervaring, maar o wat ben ik blij dat ze over zijn! Ware nachtmerries die tentamens hier!

Van die vrijheid heb ik al volop genoten: afgelopen zaterdag met Malou naar het strand en 's avonds op stap in Chapel Street, zondag door de stad gestruind, maandag verjaardagslunch van een Italiaanse vriendin en 's avonds naar de Imax (3e grootste bioscoopscherm ter wereld) voor Skyfall (nieuwe James Bond), dinsdag naar Melbourne Museum (minder gezellig overigens) en 's avonds Nienke uit Sydney hier ontvangen, en vanaf toen Melbourne city doorkruist en onveilig gemaakt. Maar daarover snel meer, aangezien onze avonturen nog 2 dagen duren;)

Oh trouwens, ik neem al mijn woorden terug over de kou hier in Melbourne van de afgelopen maanden, het weer maakt het meer (MEER) dan goed: 38 graden gisteren! :O Sorry mates, maar ik moest het gewoon even zeggen:P

xxxxx Sanne

• 30 November 2012 - 10:56

Nienke:

Jaaa, Sydney was super gezellig :)
    Nu nog een paar topdagen in Melbourne te gaan!! :)

• 30 November 2012 - 11:04

Kris En Harry:

Ha Sanne,

Het zit erop!!!! (het studeren en de tentamens dan).
    Wel lekker toch, examens klaar ..., vakantie ....en mooi weer? Je hebt het verdiend!
    Geniet nog van alles daar en ik weet zeker dat je stiekem een beetje zit af te tellen tot 21 december!
    Groetjes en dikke knuffel uit Budel.

• 30 November 2012 - 11:56

Boukje:

Hee Sanne!

Waaaaah jij hebt Maxi gezien en hier gaat het vanavond sneeuwen!
    Ontzettend oneerlijk verdeeld dit, haha nee hoor, grapje=).

Tot snel op Skype!
    X

• 30 November 2012 - 17:16

Mariska:

Looking good!! en maak me niet jaloers over het weer; het is hier nu echt -5/-10 graden toen ik naar de uni liep. Probeer ook weer eens een blog te schrijven :p iig voor mn laatste tentamen haha.

• 30 November 2012 - 22:44

Gerda Jan:

Goedemorgen lieverd, heb weer liggen te genieten van je verhaal. Ben stiekem wel een beetje jaloers wat je daar allemaal ziet. Mooie foto's trouwens en dan het weer wat je verdient. Haha 39 graden dat is wel iets anders dan hier lig nu onder een dikke dons maar geniet ervan. Leuk dat je het super naar je zin hebt daar en leuke vriendinnen. En dan nog te weten dat je nadat Lisa bij je weg is gegaan flink hebt moeten blokken. Maar het resultaat mag er zijn heb ik al begrepen. Dus je hebt het verdient ga de laatste weken nog lekker genieten van de mooie stranden en schitterende omgeving. En nu uitkijken naar 21 december. En hou de post goed in de gaten de pepernoten zijn onderweg. Haha dikke knuffel ome Jan en Gerda xxxx

• 10 December 2012 - 11:47

Helmi:

Hoi Sanne,

Het zit er bijna op!!! je hebt je studie goed afgerond( zoals ik je inschat) Geweldige prestatie die jij hebt neergezet. Onze complimenten. Geniet nog maar effe van de aussies en het prachtige landschap en dan kan het grote aftellen beginnen.......... Jullie pap en mam opwachten. Geniet van de voorpret om ze te ontmoeten en maar er samen iets onvergeteljks van.
    Groeten uit de buulder bosch