Farmers' market en Columbiaanse chocomel.. mm! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sanne Kuppens - WaarBenJij.nu Farmers' market en Columbiaanse chocomel.. mm! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sanne Kuppens - WaarBenJij.nu

Farmers' market en Columbiaanse chocomel.. mm!

Blijf op de hoogte en volg Sanne

12 Augustus 2012 | Australië, Melbourne

Amigos!

Vandaag maar weer eens een kleine update over mijn leventje hier! De week begon weer zoals iedere andere; naar school gaan, studeren en verder niet veel bijzonders. Dat werd echter dubbel en dik goed gemaakt vanaf afgelopen donderdag! 2 Franse meisjes hier hadden donderdagavond een 'crêpe-avondje' georganiseerd, als een soort van housewarming nadat ze eindelijk in hun appartementje (bij mij in de straat!) waren getrokken. Het was erg gezellig en heb er weer wat nieuwe, leuke mensen leren kennen!:)

Vrijdag heb ik eerst heeerlijk uitgeslapen (dringend nodig), en daarna stond de client meeting weer op het programma.. erg vermoeiend, vooral als je in een groep zit met allemaal Aziaten, die er weinig of niets van snappen en jij ze na het (dit keer maar) 2 uur durende gesprek nog een keer alles uit mag leggen! Love it.. not! Gelukkig kon ik vrijdagavond even lekker NL kletsen met Lisa en fantaseren over onze grote avontuurlijke reis die al flink dichterbij begint te komen!:D Over minder dan een maand al zit ik hier niet meer alleen:) (spannend spannend!)

Zaterdagmorgen, ik lag heerlijk te slapen toen ik ineens door een onbekend nummer gebeld werd.. Wie kon dat zijn? Mysterie was snel opgelost: Jehanne, een NL meisje ook op uitwisseling hier in Melbourne. We hadden afgesproken om vandaag (zondag) een middagje naar de grote shopping malls in het centrum te gaan, maar ze had een ander plan: haar congres op zaterdag ging niet door, waardoor ze gisteren tijd over had, en vroeg of ik soms mee ging naar een farmers' market in Abbotsford (Collingwood). Dat klonk me wel goed in de oren (alles beter dan studeren) en we zijn afgereisd naar de markt. De markt was echt een boerenmarkt, met alleen maar organische producten. Het had wel iets. Daar dacht ik in eerste instantie wel even anders over: toen we het marktterrein betraden werden we verwelkomd met de tekst 'beware of snakes'! Jippie, zat ik daar nou toch even op te wachten! Maar gelukkig, de snakes hadden geen zin om mij te pesten vandaag en besloten om de kippen hun gang te laten gaan. Thank you familie snake!:) Nadat we heerlijke olijven hadden ingekocht voor onderweg en een 'gozleme' hadden gedeeld (een soort Turks brood, erg lekker) gingen we de straatjes in de wijken Fitzroy en Richmond verkennen. Gezellige straatjes met veel 'vintage'-winkeltjes en natuurlijk cafeetjes (daar stikt het hier van!). Om onze dorst te lessen zijn we neergestreken in een Columbiaans cafeetje voor een echte Columbiaanse chocomel! Nooit van gehoord, maar ik kan je verzekeren: beter dan een normale chocomel! Niet zo zwaar, lekker schuimlaagje en je proeft dat bepaalde kruiden zijn toegevoegd (kaneel bijvoorbeeld). Een echte aanrader! Daarna weer verder gestruind, en uiteindelijk op mijn kamer beland. Hier hebben we eerst nog even wat gedronken en daarna zijn we naar een 'Grill'd' gegaan (soort McDonald's, maar 100 keer beter!). We hadden allebei zo'n zin in een lekkere dikke friet!:) (die NL friet met mayo mis ik hier wel hoor). Toen we onze burger kregen, viel ik bijna achterover! Zo'n grote burger had ik nog nooit gehad! Maar hij was heerlijk en relatief gezond: het vlees was tenminste echt vlees, en verse? groente in overvloed. (zie foto, kon het niet laten).

Het voordeel: ik had een goede bodem voor de rest van de avond! Gisteravond ben ik namelijk met een heel stel uitwisselingsstudenten (waarvan ik de helft niet eens kende, maar nu ondertussen half Ecuador heb ontmoet) in een bar wat gaan drinken en daarna naar een club in Elizabethstreet gegaan. Ik heb me verbaasd over het toegangsbeleid van clubs hier! Dat slaat echt alles! Volgensmij, en die indruk heb ik hier wel vaker, hebben ze hier echt totaal geen last van een crisis en hebben ze geen geld nodig. Toen we bijvoorbeeld een club binnen wilden gaan, en we hadden onze groep express al opgesplitst omdat sommigen van dit beleid wisten, werden we geweigerd omdat we met een te grote groep waren (10 mensen ofzo), wat anderen 'uncomfortable' zou maken?! Wat? We kwamen er gewoon echt niet in! (NL cafés staan zo'n beetje te schreeuwen om bezoekers niet?). Toen maar doorgelopen naar een andere club, die ons gelukkig wel naar binnen liet. Ik heb een erg leuke dag en avond gehad, en nu vanmorgen maar weer lekker uitgeslapen:)

Vandaag ga ik niet veel meer doen, alleen wat schoolwerk, boodschapjes en misschien een filmpje op mijn laptop kijken.. lekker rustig aan! Deze week moet ik er immers weer helemaal tegenaan kunnen;)

Houdoe! (heerlijk om te zeggen!)

xx

• 13 Augustus 2012 - 21:16

Debby:

Haa Sanne! Wat leuk om weer een verhaaltje te lezen. Ik lig nu op het strand in curacao... Het is hier echt super dus voor de eerste keer ben ik niet super jaloers om jouw verhalen te lezen. Haha :-). Heel leuk dat Lisa je komt opzoeken! Kunnen jullie even lekker reizen wat jullie zeker weten ook super zullen vinden! Je bent er trouwens al meer dan een maand?! Tijd gaat echt snel! Groetjes van rob en we blijven je volgen!! Xx Debby

• 14 Augustus 2012 - 05:44

Sanne Kuppens:

Debby en Rob! Bedankt voor de leuke reactie:) Aaaahh ik heb je vanmorgen een sms'je gestuurd, had je reactie nog niet gezien.. dus dat komt nu ook wel een beetje dom over;) haha. Maar hoe is het daar?? super mooi toch? Al iets gedaan/gezien of alleen nog maar lekker op het strand gelegen? Misschien word ik nu wel jaloers op jullie! Het weer hier is nl niet echt 'Curacao's'! Ja gaat echt heel snel, maar dat is een goed teken toch? Iig, nog een hele fijne vakantie! En groetjes terug aan Rob!:) xx

• 16 Augustus 2012 - 10:13

Mariska:

Sanne! Sounds good :D Ik zie hier ook allemaal nederlandse dingen haha, wij zijn toch leuk schijnbaar. Lots and lots of partying :) kijk maar uit, straks kan je niet meer zonder haha. We wont recognize you. Have fuun!

• 17 Augustus 2012 - 20:13

Gerda Jan:

Hey lieverd, als ik je verslag lees merken wij dat het je goed afgaat daar in Melbourne.
    Wel zo kom je nog eens ergens en ik weet dat je slangen en spinnen haat. Maar zoals ik begrijp hadden ze meer interessen in de kippen die daar zaten.
    Nu de nl aardappels hoef je ook al niet te missen. En de hamburger zag er zeker kei goed uit.
    Geniet er zeker van bij de beker chocomelk. Trouwens je krijgt heel veel groeten van Lisa Chris en Dirk. Ik vertel natuurlijk als we weer een verslag van je hebben en samen even hebben geskypt. Trouwens Jan en ik hebben nog wel gelachen met jullie huisdiertje vandeze week. ( de grijze kleine muis). En trouwens hoe is het met je buddy's Op de uni letten ze al beter op!!!! Nog een paar weken en je krijgt al bezoek vanuit budel lijkt mij ook kei leuk lekker weer op trektocht door australië. Nu tot een dezer dagen kijk weer uit naar de skype met je. Dikke knuffel ven ome Jan en Gerda xxxxx